Spišskí Rytieri zvíťazili nad Šenčurom a postúpili do semifinále

02.02.2022 Celý región

Spišská Nová Ves 1. februára (TASR) - Basketbalisti Spišských Rytierov postúpili do semifinále Alpsko-jadranského pohára. Vo štvrťfinálovej odvete zvíťazili v utorok nad slovinským KK Šenčur GGD 88:77. Z prvého zápasu mali 7-bodový náskok. Najlepším strelcom domáceho tímu bol s 30 bodmi Ivan Gavrilovič. V semifinále narazia Spišiaci na víťaza duelu BK Pardubice - Nutrisport Ilirija.


Alpsko-jadranský pohár - 2. zápas štvrťfinále:

Spišskí Rytieri - KK Šenčur GGD 88:77 (44:28)
Najviac bodov: Gavrilovič 30, Dennis 14, Morsell 13 - Ahmedovič 19, Rebec 16, Martinčič a Ozegovič po 15
/prvý zápas - 93:86, Spišskí Rytieri postúpili do semifinále/


hlasy po zápase:

Štefan Svitek, tréner Rytierov: "V prvom rade gratulujem našim chlapcom k postupu do Final Four Alpsko-jadranského pohára. Zároveň chcem poďakovať hosťom za predvedenú hru a za to, že nezložili po prvom polčase zbrane a bojovali až do konca. My sme hrali veľmi dobre, hlavne v prvom polčase v obrane, vďaka ktorej sme si vybudovali rozhodujúci náskok. V druhom polčase sme sa opäť nevyhli hluchým minútam, na tomto musíme jednoznačne zapracovať."

Marko Stevanovič, hráč Rytierov: "Bol to veľmi náročný a fyzický zápas. Behali sme ako 'šialení', hlavne v druhom polčase, keď Šenčur zvýšil obrátky. My sme po výbornom prvom polčase poľavili v druhej polovici zápasu v koncentrácii, čo sa nám nesmie stávať. Tešíme sa na účasť na finálovom turnaji, verím, že sme nepovedali posledné slovo. Klobúk dole za to, ako zahral Ivan Gavrilovič, predviedol výborný výkon."
 
 

Levickí basketbalisti porazili v zápase štvrťfinále Ústí nad Labem

Levice 1. februára (TASR) - Basketbalisti Patriotov Levice vstúpili do štvrťfinále Alpsko-jadranského pohára úspešne. V utorňajšom prvom zápase triumfovali nad Slunetou Ústí nad Labem 83:76. Najlepšími strelcami domáceho kolektívu boli s 18 bodmi Deshawn Freeman a Viktor Juríček. Odveta je na programe v stredu 9. januára o 18.00 h na palubovke súpera.

Alpsko-jadranský pohár - 1. zápas štvrťfinále:

Patrioti Levice - SLUNETA Ústí nad Labem 83:76 (42:43)
Najviac bodov: Freeman a Juríček po 18, Trotter 17 - Pecka 25, Autrey 13, Svejcar 10

hlasy po zápase:

Michal Madzin, tréner Patriotov: "V prvom rade sme radi, že sme vyhrali. Vieme však, že je to len polčas a že pred druhým zápasom je 7-bodové vedenie v basketbale veľmi málo. Budeme musieť ďalších 40 minút bojovať, aby sme ustrážili alebo zvýšili náskok. Budeme bojovať o postup."

Viktor Juríček, hráč Patriotov: "Dôležité je, že sme vyhrali. Myslím si, že nemôžeme byť vôbec spokojní s tým, ako sme hrali, hlavne v obrane. Som toho názoru, že zápas u nich bude oveľa ťažší a že musíme prísť s úplne iným prístupom. Aspoň v štvrtej štvrtine sme zapli, čo sa týka obrany. Veľmi veľa bodov sme však inkasovali v prvom polčase. Musíme sa toho do budúcna vyvarovať."
 
 

Vyberte región

mark